Wednesday, June 29, 2011

Wordless Wednesday #1








Tuesday, June 21, 2011

Benda paling looser in time nak membesar. LOL



Tetiba aku rasa macam nak share dengan korang few situation yang aku rasa paling laa looser time aku kecik-kecik dulu. Benda ni bila family aku cite balik kat aku, terus rasa nak tikam diri sendiri sebab rasa malu, macam bodoh gile pun ada. Tapi macam kelakar pun ada sebab tak expect aku macam tu. 



Ok, nak dijadikan cerita kan. Aku dulu pandai mengaji awal, umur 5 tahun dah masuk belajar al-quran, dah khatam dah muqaddam (vangga vangga vangga). hahahaha. Then bapak aku hantar mengaji dekat lorong sebelah, rumah dulu lebih kurang macam rumah yang sekarang. Cuma time tu still ada hutan-hutan sikit laa and susunan rumah macam tak proper sangat lagi. Yang hantar aku ngaji selalu kakak aku or abang aku. Benda ni even aku macam samar-samar je, tapi kalau dah selalu sangat jadi bahan ketawa kan, memang bole ingat terus ok.



Tempat ngaji tu nenek yang ajar, memang ramai la bebudak datang belajar kat situ. Nak dijadikan cerita, aku punya gatal miang umur baru 5 tahun time tu tapi dah pandai flirting lelaki. hahaha. kasar-kasar pun dalam hati ada taman ok. Yang lelaki aku suka tu pulak jenis yang pendiam, pemalu, yang nerd-nerd gitu. Stok-stok anak mak macam tu. Tiap kali nak pegi ngaji kan, memang aku akan datang awal sebab nak cop tempat, memang sebelah aku tak boleh orang lain duduk, tu memang tempat dia. 



Dah tu, bila ada je orang masuk rumah tu, mesti aku terintai-intai kot-kot si dia dah sampai kan. Sangat laa gedik ok. Bila dah nampak kelibat dia naik tangga, berdesup aku lari pegi dekat dia, salam dia then peluk CIUM dia. Like WTFantastikk gilaa kan. kah kah kah. macam laki bini wanna be pulak dah. Gatal gilaa kooo, baru 5 tahun kot. 5 tahun. astaga. hahahaha



Budak tu aku rasa still duduk rumah yang sama, sebab area tempat ngaji tu memang dekat dengan kawasan kubur. Penah sekali tu time raya kitorang satu family pegi kubur arwah nenek, tetiba budak ni lalu sebelah aku naik basikal. Masa tu aku baru lepas SPM kot, rasakann!! akak aku jerit nama dia sampai dia stop, yang dia pandang aku macam terpinga-pinga, macam tengah recall balik. Macam ku pernahh lihat, tapi dimana yaa?? Akak aku punye keje kan, time tu serious aku rasa macam kena tampar berjuta-juta kali. Malu gilaa dowh. Boleh plak diorang cakap, eyh ni bukan boipreng kau masa ngaji dulu tu ke?? huwaa !! it's not funny ok, it's not funny at all !! 



Tu satu cerita, then ni cerita gatal jugak ni. Masa aku form 1. mwahaha. Baka sapa la yang aku ikut ni kecik-kecik dah pandai mengenyam. Aku ada suka dekat sorang cousin aku ni, masa tu umur aku form 1, dia 20+ kot. Macam tu, bila pegi rumah sedara aku tu, mesti nak budget cun aje, lepas tu semua benda buat mesti nak cover sepanjang masa walaupun kadang-kadang tu dia takde kat rumah. Budget macam tetiba dia balik then nampak aku tengah ayu-ayu tu boleh laa terbukak pintu hati dia, ngahahaha, nak mampos!!



Then ada sekali tu, mak aku kena tidur umah sedara aku ni. Ada kenduri, haruslah aku seronok gilaa kan, dapat tengok dia selalu. hahaha. Padahal dia takde pun kat rumah, merayap entah ke mana tapi tetap laa nak cover cun koo. Bila dah habis kenduri semua, time nak balik tu yang moment paling aku rasa nak gantung diri sendiri dekat pokok kelapa. 



Kan orang kalau baru lepas kenduri, family mesti la macam rehat-rehat dekat hall semua kan. So time aku nak baik tu, aku tengok dia ada tengok TV jugak, so aku budget ni kalau time aku salam mak dengan nenek dia ni, confirm dia akan nampak aku. so aku masuk toilet, betul-betul kan rambut sikit, tetiba aku rasa side-burn aku ni macam merimaskan. Sebab elok-elok dah ikat rambut tetibe tepi-tepi tu macam ada lebih-lebih. Tak suka.



Aku pegi dapor cari gunting, buat macam rumah apak aku sendiri. Jumpa gunting aku masuk toilet balik aku gunting semua side-burn tu kasi licin. Then tetibe aku rasa macam ada anak-anak rambut yang kecik-kecik tak dapat gunting tu, mata aku terpandang shaver. Wohhooo!! aku cukur sampai licin. Bila keluar toilet, hidung dah kembang kempis sebab rasa dah cun habiss dah ni, yang mak aku melopong je tengok aku. Aku boleh pegi salam semua orang dengan muka yang tak bersalah. HAHAHAHAHAHA. Aku tak pandang pun cousin aku yang aku suka ni, sebab rasa diri hot kan, haruslah jual mahal sikit. 



Bila fikir balik kan, rasa nak tikam diri sendiri. Baru-baru ni dia kawin, aku tak sure la dia ingat ke tak kejadian yang bodoh lagi bangang tu. hahahaha. Bini dia cun wooo, manyak untung!!



Mak aku selalu cakap, aku time kecik-kecik dulu gedik nak mampos. Raya tak pakai kan lipstick, muncung bole gantung sploh hanger. hahahaha. Tapi bila dah pakai kan gown, pakai kan lipstick then kasut cowboy, kalau aku keluar main, nak cari aku kat mana, kalau bukan kat longkang mesti atas bukit. Tak payah la kau tanya group budak pompuan yang tengah main masak-masak tu ha, nan hadoo!! Cuba cari dekat geng budak lelaki tengah tangkap belut, confirm aku kat situ. hahahaha. Cam bodo eyh?



Cerita ni selalu kot kena bahan bila dah berkumpul satu family. Siap demo macam mana aku peluk cium budak tu. Hampeh betol laa !! Sekarang dah baik dah, tak gatal dah. insap dah. kah kah kah !!!



Sunday, June 19, 2011

Aku kawin bulan August ni, jemput datang :)



Aku taktau nak start macam mana ni. Nervous sangat ni. "Terharu" sangat bila ada yang sudi proposed aku untuk jadi wife dia. OHEMGEE !!! Macam mana nak mula ni. hurmm hurmm.


Since digi user boleh online from 6am to 6pm FREE untuk Facebook kan, so bila aku boring kat tempat keje taktau nak buat apa, memang aku akan masuk FB la, tapi tu pun ikut nasib sebab kadang-kadang line macam haram sikit. Hari ni bila masuk je FB, aku tengok ada 1 new message. Pelik jugak sebab memang jarang ada orang message dekat FB aku. So bila bukak, aku dapat ni.




O M G (gaya sepah) !!! Mak terharu nokkk. "calon" ni dok oberseaa koo. ♥ . ♥


Nasib baik masa aku bukak message ni takde la tengah minum ke makan ke apa. Kalau tak CONFIRM tersedak. Aku baca kali ke berapa baru paham pun aku tak sure. Sebab ayat last dia, "thanks dear sis", aku macam confuse, ni nak kawin dengan akak aku ke dengan aku ni? wahhh siap gitu kan. hahahaha. 


Siap if u are interested we can discuss lagi tuu. Dia ingat aku anak hayam ke apa? Sukee hati kauuu jerr. Bapak geli dowhhh!! Ni dari negara mana ntah aku pun tak sure, once aku bukak FB dia kan, tengok gambar dia je dah beremang bulu roma, inikan nak baca info dia, kim salam banyak-banyak laa haa.


Then tadi bila baca paper, ada orang menyamar jadi pegawai kastam minta sorang pompuan ni bank in duit untuk selamat kan boiprengg dia yang kena tahan dekat immigration, and the best part is boiprengg dia ni kenal dekat internet je. So kira macam first time nak jumpa la KOT, tak sure pulak aku. Kalau bank in setakat singgit dua, tak kisah la kan, ni beribu-ribu dia bank in kan. Sanggup gila kan, lautan api sanggup ku redah. serrrrrrrrrr.

Bila dah baca ni, aku pun rasa mamat yang berani mati ni MAYBE nak guna taktik yang sama. Tapi sorry laa, salah orang, aku jenis bukan ada duit riban riban dalam bank. Setakat nak bank in seposen dua aku mampu la, tu pun kalau machine tu accept la kan. 


So the conclusion is??? Aku pun taktau. mwahahahaha. nak je aku try-try kan, konon-konon jadi macam spy laa. Nak tengok apa tujuan dia sebenarnya, then kita tunggu sampai dia minta bank in duit kot tok mak nenek dia pulak kena tahan immigration kan. Tapi kalau muka dia ala-ala Aaron aziz, sanggup la aku try, tapi ni, uhh mangaii. Tape laa, kirim disalam ajee laa. 


Seram dowh social network zaman sekarang @@



Thursday, June 16, 2011

Review Movie : KL Gangster



 

Aku ni bukan la kaki movie sangat-sangat. Bila ada cerita yang aku nak tengok, baru la aku jejak cinema tu. Memula aku ingat nak tunggu la 3 4 minggu lagi, confirm kau boleh tengok online cerita melayu yang ada keluar kat cinema. Tapi since aku blogwalking and dekat FB semua dok heboh thumbs up untuk KL Gangster ni kan, aku rasa tak boleh nak sabar dah. Tak boleh nak tunggu dah, nak jugak tengok. Dah tu, tetiba baca paper kata pekida siap nak saman-saman bagai kan, nak tau gakk. 


So since semalam aku cuti, keluar la tengok cerita ni. Dengar cerita dalam masa 7 hari dah 8Juta dah. woww! Masa few days baru keluar kat wayang, semua pun full house, woww!! Ni betul-betul menduga kesabaran aku ni. Semangat ok aku nak tengok cite ni, lagi 15 minit movie nak start, hall dia belum bukak tapi aku dah tunggu dah. Mata aku tengok je dekat tempat nombor hall tu, once menyala je terus masuk. Semangat, semangat. 


Reason yang betul-betul buat aku lemah tak sabar nak tengok

  • Zizan diorang cakap dalam ni memang macam shieell, sebab kelakar sangat. Tapi aku macam confuse sebab dekat poster tengok muka taiko habis tapi dalam cerita kate lawak pulok. 
  • Apehal tetiba Syamsul bertattoo dekat leher? Then cara cakap macam orang cina cakap melayu. heh?? Confuse lagi. 
  • Of course sebab Aaron Aziz. Tengok dalam Nora Elena, aku still boleh tahan lagi. Tapi ramai cakap dia sexy and tak tahan mate mak memandang noks kat dalam movie ni.


SERIOUS best gileee cerita ni. Apehal zizan tu macam gilee sangat kat dalam ni?? Bengong ok. Sakit perut aku ketawa. Budget taiko habis tapi tak berani nak lawan. Bila dah habis lawan boleh tanye kenapa "makan" makanan dia, baru nak "breakfast". hahahahaha. Padahal aku tak nampak langsung ciri-ciri dia nak masuk lawan, si aaron aziz je laa yang hero dalam cerita ni. wink wink.

Boleh tak masa si aaron tengah fight, aku rasa muka dia coomeell sangat. Hiahahaha. gedik nak mampos kau. Orang tengah syok tengok dia berlawan, aku macam spontan cakap "comel nye dia". mwahahahaha. Sikit tak hagakk kan. lalalala. 


Aku agree, memang thumbs up untuk cerita ni. Best gile, time diorang fight, nampak memang betul-betul punya fight. Dan yang penting diorang fight aku rasa nampak kemas. Sebab ada setengah cerita aku tengok, macam main sepak terajang je, tapi dalam cite ni. kau nampak la, hiakk hiakk hiakk dia tu. hahahaha. Macam belajar taekwando plak dahh.. =.=''




comel kan kan kan. HAHAHAHAHAktuihh. Orang dah ada anak bini dah pun. 


So overal cerita ni aku bagi, 5 out of 5. Aku paling suka pasal cerita ni sebab dia punya point is FAMILY. Aku suka sangat cerita yang pasal kasih sayang dalam keluarga ni, maklum la aku ni kan terkurang kasih sayang, tu pasal yang jadi macam ni.


After aku balik dari tengok cerita ni, terus flu. Flu tak tahan tengok Aaron Aziz hemsemm sangat, doa je la tak sampai darah yang meleleh. mwahahaha. melampau !!!! Pegi la tengok weyhh, best dowhh !!!




Kau gila ke sawan?


Salam.
Rutin aku lepas balik keje, bukak pintu bilik, on laptop dulu baru la nak salin baju ke, mandi ke and buat apa yang patut. Nyawa ni nyawa, tau tak? hahaha. So macam hari ni, aku balik keje buat benda yang sama. Sambil hingus meleleh-leleh, terbersin sampai dah nak tercabut je rasa kepala aku ni, aku bukak website ohbulan!. Saje nak kepochi apa cerita terbaru diorang ni kan.




Then bila dah scroll down tu, aku nak tergelak baca satu entri ni. Ada someone yang mewakili Kelab Ibu-Ibu Menyusu Badan (What theeeee??!!) hantar surat dekat media prima untuk bantahan supaya siaran Nora Elena di-stopkan. Aku memula malas nak baca ape hal nye dia nak suruh stop kan sebab setau aku memang demam Nora Elena habis 1Malaysia sekarang ni, taktau la sebab jalan cerita atau sebab Aaron Aziz yang hemsemmm sangat tu kan. So aku pun baca la sikit, bila dah baca sikit tu tetiba rasa macam nak baca semua, kau nak tau sebab apa?




Nak terburai perut aku baca surat dia. Format dah macam surat rasmi dah haa, tapi isi tetiba bahasa kelantan. And aku macam tak paham, apa motif kau nak cakap macam ni? emo terlampau, pms to the max nampak gayanya ni. mwahahahaha


Non Ada lelaki MELAYU seromantik itu. Yang romantik cumalah, lelaki Bangladesh, lelaki Lombok, dan Shahrukh Khan sahaja.


 Aku taktau laa kalau taste dia memang bangla, lombok segala kan. Nak cakap lelaki melayu langsung takde yang romantik, habis yang bangla lombok segala tu SEMUA nya romantik laa?? ohh ye laa, romantik laa tu sampai ramai sangat orang perempuan kat Malaysia ni dia guna-guna kan. Aku rasa benda ni, kat mana-mana negara and apa bangsa pun sama je kot? Mesti laa ada baik, tak baik, romantik, romanTAIK. Baru laa fair life ni, ni mesti asyik dapat yang tak romantik ajee ni? ke jealous dengan Nora Elena?

Pasangan-pasangan bercinta kerap bergaduh.

 
Kau je kot yang KERAP tu? Standard la relation ada gadoh semua. Nak baik dan romantik je sepanjang masa payah la, aku pun boring macam tu. Apa-apa pun terletak dekat diri sendiri macam mana nak handle partner kau. Aku tak follow semua episod la cerita ni, tapi ada sekali tu aku tengok si Seth Tan tu dengan Nora Elena tak ok, siap si nora tu lari rumah lagi, kira ada jugak la diorang tak ok kan? Aku rasa yang KERAP bergaduh ni jenis dua-dua kepala angin,tu yang tak penah nak ok relation kau. 



Tak logik punya citer..  Brape lama kawen baru bole ‘bersama’?? Ada ke lelaki sesabar Seth tu.. 



Dah nama pun DRAMA. orang BERLAKON. Aku pun tak sure kenapa dia emo gila macam ni. Cerita ni tak salah aku dorang adaptasi daripada novel. Hello standard laa cerita novel ada setengah yang tak logik. Orang yang buat novel ni sometimes dia tulis balik pasal kehidupan dia or mainan minda dia. Walaupun dia tulis pasal life dia, tak semestinya 100% EXACTLY. Mesti la kena ada part yang ada privacy sikit. Harry Potter tu logik sangat ke? bawak-bawak mengucap kak =.=''



Jadi, dimohon pihak tuan agar tidak mempermainkan perasaan kami, dan memberi harapan pelesu kepada gadis-gadis diluar sana.

HAHAHAHA. Adoii laa. Sakit perut aku. Dalam drama tu, tengok si Seth Tan tu terlebih romantik ke, penyabar ke. Si Yvone tu jahat macam mak lampir sekali pun, cerita tu habis dekat situ je la. Pelakon tu sendiri aku rasa habis shooting tu, dah tak payah laa si Aaron Aziz nak ber-romantik dengan saleha tu haa. Siapa suruh kau berangan tinggi sangat?? Lepas tu cakap bagi harapan. Ape bendee ni cik kiahhh oiii?? 
Dah aku pulak yang rasa macam orang bodoh baca benda tu. Hahaha. tapi sumpah, aku tak expect wujud jugak orang macam ni dekat dunia ni. Ni mesti penah apa-apa jadi dekat life dia before this sampai dia tak puas hati gila macam ni. Siap ada dialog-dialog dengan anak kau. Tu bagi contoh LAKONAN atau LAKONAN SEMULA??

“BERPIJAK DIDUNIA NYATA ADALAH TUNGGAK KEHIDUPAN BAHAGIA”


Mungkin orang yang tak bahagia macam aku ni berpjiak di dunia ghaib agak eyhh.





Monday, June 13, 2011

Tagging.


Ada lagi rupanya sekarang ni main tagging-tagging kat blog? Dah lama aku tak kena tag ni, even aku blogwalking pun jarang la nampak orang jawab tag. Kali ni member aku time kat PLKN tag aku, tapi aku rasa macam penah buat dah, tape la. layan kan ajee. Here we goo ooo oooo.


AWAK RASA AWAK HOT TAK ?

Hot pejadahnya. Kalau laa aku ni hot kan, ramai betul yang beratur sampai pening kepala mak nak pilih nok. mweheeheh. Saya tak rasa saya hot tapi saya suka environment yang hot rather than cold dan saya jugak suka minum hot tea masa hujan lebat. Adakah menjawab soalan? ok next !


KALI TERAKHIR KORANG MAKAN PIZZA ?

Ni soalan no 3, no 2 aku skip sebab wallpaper sekarang gambar tak elok sangat untuk tatapan umum. mwahahaha. Ok pizza? Aku pun tak ingat bila last makan sebabnya kalau nak pegi makan, pizza akan jadi benda yang terakhir dalam list or takde langsung. aku tak suka sangat pizza ni sebab cepat muak. =.=''


LAGU TERAKHIR YANG KAMU DENGAR ?

You Are My Everything by Santa Esmeralda. Aku suka gile lagu ni even ada orang dengar cakap ntah apa-apa. I like the lyrics. lalala. Sangat sweeett. Selalu dengar lagu ni mesti feeling sorang-sorang, macam bayangkan ada anak raja suka kat aku tapi aku tak suka dekat dia, dia tetap cuba sedaya upaya nak dapatkan aku. Nak mampos kan?? hahahaha. takde keje, dreaming sampai cecah awan ketujuh pun MEMANG takkan jadi, takpe, lepas ni aku try dreaming sampai awan nano plak. heh!


AWAK BUAT APA JE MASA JAWAB TAG NI ?
Doing nothing, baru balik keje and online adalah perkara pertama bila sampai rumah. kekekeke

NAMA PANGGILAN SAYA SELAIN NAMA PENUH
Lex - ni penangan nickname FB yang tak matang tapi aku tetap suka sebab dapat nama ni time cikgu sejarah tengah bagi tips SPM. kah kah kah.
Lestary - boss,manager,supervisor aku cina konon nak lari daripada huruf r bila panggil aku miRna, tapi apakan daya, second name pun ada R jugak, tapi taktau kat mana silapnya, lestary lagi melekat dari mirna. Sampai name tag aku pun sukee hati kau je bubuh lestary, agak kegelian disitu.
 Mirna - ni memang sejak azali laa orang panggil aku.
Tiang - ni member rapat masa sekolah panggil. kwajaq.!

SIAPA YANG SAYA NAK TAG 5 ORANG
Oleh sebab otak aku tengah holiday 3 bulan so aku malas nak fikir, siapa rasa nak buat, silakan laa ye. Macam ni pun boleh eyh??
Ada few soalan yang aku skip, hehehe. sorry la eyh, kemalasan tahap melampau ni. Nak tunggu mood rajin datang memang kau tak payah mimpi la, kang terus aku tak jawab tag ni. Orang dah tag tu, jawab je laa kang kate takde yang kesah pasal kau pulak kan, ye dak?


So ni aku nak cakap kat kau ye aynie, (sebab aku tau kau baca blog aku HAHAHA). Ni, tak payah nak tulis hot gojes segala la aih, pegi baca balik point no 1 kat atas tu. Ada pahemmm? hahaha. And aku tak rasa blog aku best, sebab tak ramai pun yang baca blog aku ni, kalau best mesti ramai baca kan kan kan. Aku pun nak say sorry sebab masa kat PLKN pun ada kutuk kau, siapa suruh kau gedik sangat, fadan muka. lalalalala. HAHAHA. Biasa la weyh, zaman tak matang lagi, sekarang mana ada dah kan? lek laa dher.. hahahaha. btw, thanx tag aku, ingat jugak kau kat aku kan :)



 
 

Friday, June 3, 2011

You took my heart away... ♥





Staring at the moon so blue
Turning all my thoughts to you
I was without hopes or dreams
I tried to dull an inner scream but you
saw me through

Walking on a path of air
See your faces everywhere
As you melt this heart of stone
you take my hand to guide me home and now
I'm in love

[Chorus:] You took my heart away
when my whole world was gray
You gave me everything
and a little bit more
And when it's cold at night
and you sleep by my side
you become the meaning of my life

Living in a world so cold
you are there to warm my soul
You came to mend a broken heart
You gave my life a brand new start and now
I'm in love

You took...

Holding your hand
I won't fear tomorrow
Here were we stand
we'll never be alone 


Wednesday, June 1, 2011

Semputt !!!


Yayy ! dah masuk bulan jun. Sekejap je kan, pejam celik pejam celik dah setengah tahun. Puasa pun tak habis ganti lagi ni, hohoho. Aku rasa macam, new year 2010 tu terbayang-bayang je lagi, tapi tengok-tengok sekarang dah jun 2011. Dah jauh dah tu. Tapi memang rasa sekejap kan?


Setiap kali masuk 1st may je mesti aku seriau, bergegar kepala lutut. Bulan yang aku kena struggle minta nyawa untuk exam, sambung sampai laa 2013, insyaallah. Tapi bila masu je 1st june, rasa macam baru lepas lari 800 meter. hahahaha. Lega dia tu macam tak terkata-kata. Rasa jantung ni laju je, semput. hahaha. overr kan. Tapi bila masuk julai, mesti rasa nak meletup jantung dengan perut ni. Sebab result pulak keluar. isk isk isk. Time ni mesti rasa macam aku lagi suka exam daripada ambik result. wuuu


Ok la, enough la cerita pasal tu. 1st june jugak masuk keje balik after sebulan tak keje. Dah macam-macam dah berubah aku tengok hari tu. System pun dah lain, makin gelabah la aku lepas ni serve customer. Then stok baru pun cantik-cantik jugak, counter makin tersusun. Namak macam aku je yang menyepahkan semua tu kan, mwehehe. 


Since hari ni last aku duduk goyang kaki takde buat apa, memula cancel nak keluar, at last jadi jugak keluar, yahoo! sukaa! Takde laa tepu sangat kepala otak ni dari habis exam takde keluar pegi mana. Asyik cancel je semua plan. so tadi aku pegi tengok Nur Kasih. Since ramai kate best sampai kena spare tisu bagai kan. So jom la tengok.




Aku tatau laa kalau aku yang tak paham jalan cerita dia ke apa kan, aku tunggu je dengan tisu part yang sedih tu. Tapi tak jumpa pun. ok, sedih laa part yang Aminah tu tengah sarat, time-time tu jugak laki dia nak nazak, tapi tade la sampai bole aku keluar air mata. Yang aku tak suka cite ni sebab dia banyak sangat scene scene yang lompat-lompat. I mean macam, memula cite dia kat sini, tetiba masuk Aminah dah tua, then masuk balik time Aminah baru dapat baby. 


Serious aku macam lost, nak kate tak alert, mata aku kat situ je. Tak alih kat tempat lain pun. Tapi ramai kate best, siap nangis-nangis bagai. Takde punnn. huhuhuhu. Tapi ok la cite ni, aku suka sebab ada Mia Sarah, hahahaha. macam bodo. :P


Ok laa babaiii !!