Saturday, May 22, 2010

AWARD FROM SRI !!!

Thank you so much to sri for givin me this award



on9 adalah satu RUTIN even penat macam gila after balik kerja. HAHAHA. Today perut masuk angin due to aku kena extend waktu kerja sebab partner lagi sorang tak datang. Thank u so much.! And aku pergi kerja hari ni dengan duit tak sampai RM10 and terima kasih dekat abang aku yang lupa nak tinggalkan duit. Lain kali pergi keluar jauh-jauh sikit, kampung baru tu dekat sangat. *Sigh !

And tetiba penat macam hilang after dapat award dari cik Sri kita yang cun melecun ni. muehehe. Aku kenal Sri ni time pergi interview dekat office abang aku, tapi rezeki dia lagi murah and now almost done training dah pun. Congrats babe, nanti dapat gaji jangan lupa belanja i ok. HAHAHA. And benda yang paling pentin membuatkan aku nak tegur dia sangat time dekat sana, sebab muka dia sebijik macam Shu. Hahaha. :D



1- Apa yg bermain difikiran anda sekarang ni??

Aku penat macam gila. Bila boleh tidur ni. T.T



2- Apakah nama samaran u'all??

mirna, gigi, vampire, tiang blablabla


3- Berikan 3 orang yg u'all sayang...

Aku dia dan kamu. auww..~~ wakakakaka



4- Panggilan utk si DIA

Ohh Romeo.. ♥


5- Hadiah yg korang impikan dari seseorang yg istimewa..

bunga with perfume. Bertambah wonderful if ada terselit ticket flight pergi Carribean dekat bunga tu. Ohh... *colapse..!


6- Blog mane yg korang suke visit??

SEMUA yang aku follow. :))

7- Tag kan kepada 15 org rakan blogger korang..

X boleh banyak lagi? disebabkan aku penat, sapa nak ambik, hurhh.! ambik. :)

LOVE

Hello my lovie dovie stalkers. I'm just starting working today. Such a new experience for me this time because I'm shiftted to another type of goods. HAHAHA. Nak tau apo kobondo eyh? sila la datang beramai-ramai ke Parkson KLCC. wakakaka. Bila dah start keje ni mungkin jarang akan post new entry la, but mana bole tinggalkan baby storie morie ni lama-lama kan.

Bila tukar brand baru and maybe aku juga akan ter-transform. Wohohoho. @.@ nothing much pun, so tak payah nak fikir banyak sangat kenapa. muehehe. Ok la, time to bed now. Tommorrow shift is afternoon, so dapat balik awal. yeahhaa.!! selamat malam sayang. :)

Friday, May 14, 2010

SCARY NIGHTMARE.!!



Hyehh stalkers! since it's a long time I did'nt update my storie morie due to exam fever of course. And thanx GOD cause I can do it in previous papers. Hope for a better result in this sem. Now just left 2 papers which will end by this sunday. The last paper will end at 8 pm. Such a pretty experience is it? =.='

Ok, malam tadi aku ada mimpi buruk yang sangat-sangat menakutkan. First around 4 o'clock macam tu and aku terjaga dalam pukul 5am. But aku tak ingat aku mimpi pasal ape and I'm swear.! sangat-sangat lah menakutkan. And second nightmare is on afternoon. Around 11 macam tu.

Pagi tadi memang aku dah bangun pukul 9am, then aku turun bawah. Tengok rumah sunyi sepi takde orang and tu perkara biasa la kan. Then aku ambik remote, on TV then baring atas sofa yang 3 tu. Then tengok-tengok TV maybe aku terlelap. Bukan maybe tapi MEMANG aku terlelap. And aku tak sure time aku terlelap tu pukul berapa.

Cerita dia bermula dengan aku and family pergi vacation dekat satu tempat yang sangat jauh daripada tempat kitorang. Ni kira memang family besar la yang follow, siap dengan sedara mara semua ada. Then bila sampai dekat tempat tu, kitorang stay dekat satu hotel yang agak buruk dan uzur. Imagine lift die macam dalam cerita Titanic tu. Yang ada besi if nak masuk tu.

Then suddenly, one of my family members sakit, so semua orang kena balik accept aku. Aku kena tinggal sorang-sorang dekat tempat tu which is memang aku takde sesiapa dekat sana. And tempat tu sangat lah jauh daripada tempat kitorang stay. Motif aku kena stay maybe ada urusan yang nak diselesaikan. FINE. Then after family aku balik,aku rasa aku tak sedap badan, aku flu.

Aku pergi ke lobby hotel untuk minta ubat if ada. And lobby hotel dia bukan lah under 1 building dengan hotel dia. Lobby die seberang jalan daripad hotel. So aku pergi lobby and receptionist girl tu bagi aku panadol. Tapi dia tak pass dekat tangan aku, dia just letak atas meja receptionist tu je. And aku pun time tu memang tak larat nak bangun. So, aku raba-raba je pakai tangan and aku dapat ubat tu. Aku tak makan lagi, aku pegang and aku nak balik bilik, so after makan ubat boleh rest terus.

Then masa aku naik lift tu, aku confuse bilik aku which floor. So aku main tekan je tingkat 6 padahal bilik aku tingkat 7, bila sampai dekat tingkat 6, takde bilik tapi rumah-rumah orang and kawasan dia sangatlah riuh. Aku dah start blurr dekat situ, kenapa dalam hotel ada rumah-rumah pulak ni? Then aku masuk balik dalam lift, then ada 2 orang auntie follow. Aku nak naik tapi lift tu arah dia turun ke bawah.

So fine, aku just follow je la sebab malas nak tunggu dekat atas tu. Bila lift dah sampai dekat bawah, aku tak keluar sebab aku kan nak naik balik. So, bila auntie 2 orang tadi keluar, ada sorang lelaki cina berbadan besar masuk dalam lift. Tapi masa dia baru masuk tu aku perasan dia sorokkan pisau dalam baju dia. Ni bukan pisau untuk potong buah ke apa. Tapi ni pisau rainbow
*aku taktau eja tapi janji korang paham sudah. Haaa ! kau imagine pisau yang untuk bunuh orang tu. Kecut perut aku so aku pun keluar jugak,tak jadi stay dalam lift tu.

Konon tengah tunggu lift tu turun balik la nak naik kan. Tapi dalam fikiran aku dah tak tenteram sebab aku sorang-sorang je dekat sini. Family semua takde, how if orang jahat kopak bilik aku? So aku tak jadi tunggu lift tu. Aku macam nak keluar la dari situ tapi taktau nak pergi mana. Nak balik pulak time tu dah malam. Tengah aku berfikir-fikir tu, bangunan hotel aku dah kecoh ada kes pembunuhan. Then lelaki yang aku terserempak dekat lift tadi lalu sebelah aku sambil die keluarkan baju die sebab before tu die pakai kemas sangat.

So aku jadi makin takut, aku buntu. Aku taktau nak lari dekat mana. Takkan nak stay dekat situ kan. Then tiba-tiba aku nampak classmate aku, Jeanne, dengan family die. Maybe vacation jugak, so aku lari dekat dia and aku cakap nak follow dia. Tapi belum sempat aku cakap, Jeanne dah lari tinggalkan aku. So aku kembali buntu. Then bila aku tengok keadaan sekeliling, kawasan tu macam dekat dengan area rumah Fra and maybe bole stay dengan dia.
*tak pernah sampai sana tapi macam mana tau dekat dengan are a rumah Fra?

So aku pun call fra tanya dia ada mana. Tapi bila aku tanya dia, dia jawab main-main padahal aku time tu tengah kecut perut, buntu, semua ada. Then, ada satu pokok ni besar sangat. Dekat atas dia tu ada wire-wire banyak. penuh dengan wire. And ni bukan stok wire kecik-kecik tapi mak kepada datuk wire. Sikit punya besar. Wire-wire ni berlilit-lilit dekat atas pokok tu then tiba-tiba dengar bunyi macam api merecik-recik. Tapi tak nampak api. Tiba-tiba wire tu meletup, api besar keluar. Wahh..! lagi la aku scary kan. Tadi tengah on call dengan Fra terus end macam tu je.

Aku lari balik dekat hotel kononnya nak selamatkan barang-barang la. Then bila aku masuk entrance hotel tu, ada sorang budak perempuan yang umur around 5 6 tahun macam tu lari dekat aku. Dia peluk aku then cakap takut.

And tiba-tiba handphone aku bunyi ada orang call. Aku tersedar daripada tidur dan jawab call tu even tengah bluurr blurr lagi. And after dah habis call tu, aku macam main teka-teki dengan diri sendiri. Apa maksud mimpi tu? Memang aku tengah dihantui perasaan buntu sekarang ni, buntu taktau nak buat keputusan nak sambung belajar dekat mana. Takkan ini sebagai petanda dan petunjuk?? Ya Allah, show me the right path...... aminnn



P/s : Ni cerita betul-betul, bukan aku reka =.='



Tuesday, May 4, 2010

Ohh. Ohh. Ohh

Ok, its exactly 1 am in time I'm writing this post.
Now on study mood and i feel like i want to swallow all the notes or just boiled it and hope it will lasting in my memories, I'll guarantee for A++++ . HAHAHA @.@
Even tengah buat revision pun, sambil-sambil tu tengah mencari kerja jugak.
Well, after final aku akan berehat-rehat goyang montot selama 4 bulan plus minus jugak la.
So, if tak cari kerja adalah satu kerugian yang amat besar.
Setakat ni aku dah pergi 1 interview dekat company abang aku.
Scicom (MSC) Bhd. Peluang yang menyinar-nyinar seperti keemasan dan mata aku pun dh jadi macam $.$ bila tengok gaji yang ditawarkan.
Ohh ye, siapa yang tengah cari kerja anda boleh walk-in interview di TA Tower *belakang klcc* dan naik ke tingkat 25.
Ok aku sangat baik, siapa yang dapat kerja tu 10% gaji kau sila masukkan dalam akaun aku. Terima Kasih, bersama kita mengenang budi antara satu sama lain. agagaga.

Dan rezeki tak berpihak kepada aku even dua kali dia call tapi still tak bagi jawapan.
Dia nak orang yang bole kerja untuk jangka masa yang lama. I mean siapa yang baru habis diploma or degree bolehlah cuba try test ke sana.
Tapi tak apa, rezeki still menunggu aku pada hari rabu ni 5th May aku ada lagi satu interview dekat KL Sentral. Wish me luck ok guys. ;)

Aku nekad if dapat kerja dengan gaji yang memang aku expect, so I'll treat my family for my first salary.
Berangan jauh gitu kan. Dalam kepala otak dah $$$ aje kan. AHAHA
Ok, please jangan patahkan semangat aku even exam belum start. Ngeehee.!
Aku ade beberapa plan if aku dah kerja nanti.
And for sure my first plan is nak simpan duit untuk study nanti.
Lagi banyak dapat simpan lagi bagus. Ye dok? :)

Tapi aku dah susun beberapa gadjet yang aku nak grap if aku dah kerja nanti.
I need a lots of shirts, pants and as well as shawl too.
If possible memang tak nak pakai tudung langsung.
Just nak pakai shawl je. Ringkas dan smart. I loike. :)
Tapi orang kata ada duit semua jalan kan?
So kita kena complete kan mission kita dulu.
Jawab exam dengan excellent-nya dan dapat kerja yang puas hati.

And kalau boleh aku nak tukar angin.
Tak nak kerja as retail assistant lagi, nak tukar angin kerja lain.
Aku mampu merancang, DIA tentukan. tapi memang nak sangat la tukar angin.
Since my baby boo w910i dah terkubur dalam muzium.
Aku hanya memakai PDA yang ada tourch light milik abang aku saja.
And I'm craving for a new baby.
Ada beberapa calon aku dah tengok. And aku ingat nak grab w705.
Tapi bila fikir balik. why not kita beli yang untuk long term terus je kan?
Ok, lagi sekali aku hanya mampu merancang, DIA tentukan.

Since aku fikir-fikir better beli terus untuk long term, so aku ingat nak grab SE Aino.
Harga memang bole muntah darah lagi sekarang ni.
Sebab nya dia launched tak sampai setahun pun lagi.
So tak apa, kita merancang, DIA tentukan..



Ok, this is what I'm looking for.
Dont u think this is damn cool ?
And this is NOT about aku nak jadi OKB ke ape. tapi this is one of the satisfaction jugak.
Daripada kau nak tukar phone beribu kali kan.

Im freaking bored sekarang ni bila pergi mana-mana without music.
Dulu baby boo tu ada earphone memang aku takkan bukak. Sampai budak-budak class pun fed up bila bercakap dengan aku.
now serious bosan gila bila tak ada music. no music is like no life.
And aku rasa nak ada satu mp3 player since Mp3 Sony Bean aku berjaya dijahanamkan oleh abang aku yang konon nak buat investigation. Thank you, i love u la bro.
If dia ganti baru aku bole consider lagi kan. Die ada tanya nak yang mana.
Bila dah tunjuk, senyap sepi sampai ke hari ni.
So aku plan nak beli 1 mp3 by Sony jugak. Yes I'm Sony lover ♥

Yang ni harga bole consider lagi.
4Gb for RM200++. Aku tak ingat berapa.
So, this is what i plan. And kita tengok je la nanti hasil dia macam mana.
Ada duit semua jalan. Plan itu penting. :)
Kan best kalau duit turun dari langit. ^^,