Friday, March 12, 2010

Rumah kunci tak ?


Hari ni plan nak keluar dengan ayu and miera so after class aku pun jumpa Ayu dekat Kg Baru and *bipp* *bipp* *bipp*, hp aku yang mengalahkan PDA tu bunyi. kakak aku call, macam biase die tanya ada kat mana semua. And sampai soalan last die buat darah aku laju je jalan

Kakak : Class pukul berapa ?
Aku : Dah habis class dah pun. Baru jumpe ayu ni. Kan dah bagi tau nak keluar hari ni ?
Kakak : Owh ok. Jangan balik lambat. Rumah kunci tak ?
Aku : Kunci la (kemudian kaku sebentar)

Then baru aku teringat yang aku kelaur tak kunci rumah. Berderau darah aku. Kat rumah tak ade orang. Aku dengan kakak aku je now ni sebab mak aku pergi bandung atas urusan kerja. Aku punya la cuak gile. Terus minta ayu teman balik rumah untuk kunci rumah tu. Can u imagine aku pergi class pukul 9.30 jalan lenggang kangkung while rumah tak kunci ? And time kakak aku call tu dah pukul 12.30.

Sampai je dekat rumah. pintu rumah boleh dibuka dengan senang tanpa kau perlu keluarkan tenaga. And i was like. OMG..! nasib tade ape yang hilang, and aku check rumah semua. Nampak ok je. Aku kunci dan pergi balik dekat ayu. THANX GOD..!

Motif : Sila pastikan anda buat check kali ke 2 before keluar rumah. And jangan jadi macam aku. And lagi satu. Please please please.. kamu jangan nakal.! erkk.! bukan..! PLEASE jangan bagi tau kakak aku tau. Kalau tak mampus aku. @.@