Monday, April 2, 2012

Singapore



Assalamualaikum...


It's been aaagggeesss i did'nt update my blog. well biasa la tu kan. kejap rajin, kejap malas. hahaha. Ni pun baru dapat bernafas sikit, 2 bulan ni i was sooo busy with so much thing. Officially resign daripada part time job aku on 1st February. Then aku start busy jaga mama (hyperbola sangat :P). Tapi memang betul la aku jaga mama before and after dia surgery while on the same time busy with class and siapkan assignment since aku ni memang last minute baru menggelupur nak masuk library, bukak journal and all. Sigh. 


Masuk March, ada saudara jauh dar Jakarta datang and stay with us for almost 2 weeks. Orang jauh datang, takkan kau nak suruh main dalam rumah je kan? Mesti nak bawak jalan-jalan. Walaupun yang bawak jalan tu kakak aku, tapi kaki ni kan gatal nak berjalan jugak, walaupun tau ada assignment law yang killer tengah menunggu. Gamble! Then minggu last dorang dekat sini, tetiba ter-ajak pegi singapore since dah dekat dengan Malaysia.


And aku rasa memang dah jadi trend untuk tourist Indonesia if datang Malaysia mesti kena singgah Singapore, macam pakej gitu. Lepas tu mesti ambik gambar dengan singa yang keluar air tu, holoh holoh. Akak aku dah ambik cuti the whole first week dorang sampai. Masuk second week tu, ada la pakcik makcik yang lain datang ambik diorang. Then nak pegi Singapore ni, me, my mom and him jadi tourist guide untuk diorang. So let's picture talk pulak k? Tak banyak sangat la gambar.



Heading to Sentosa Island



Ahmazing waterfall. Bercorak-corak gitu. ;)



Bought this unique bottle as souvenir for myself. ngeh ngeh.



Masjid somewhere in Bugis kot tak silap



Must-go-place. hehehe. USS






Hard Rock Singapore






We was thought this is the lion yang kuar air tu. Rupanya tu dekat area Marina bay =='



Since we arrived sampai la ke petang, hujan tak henti-henti. And aku pulak pakai Rubi flat yang material kain, rasakannn. Habis kaki kecut-kecut.



Next time datang nak naik tu :D



Mama kagum sangat dengan  Marina Bay Sands ni. DAri jauh dia kata dia nampak "kapal" atas bangunan. hahaha. nomey nomey nomey :D





Tell you that this is ONE DAY JOURNEY. Satu hari sajo. We took train from Kl Sentral at 11pm then arrived Singapore around 6 in the morning the next day. Then naik train from Singapore at 11.30pm and safely arrived KL around 7 in the morning next day. Balik semua pengsan. Pheww. 





No comments: