Tuesday, April 19, 2011

Sekolah vs College


Jom buat undi. Siapa setuju zaman sekolah lagi best dari zaman college/university, sila angkat tangan macam saya (usop)



Siapa kata zaman college/university lagi best dari sekolah, kita bakooo je dia !!!!



Ok, one word-GILA ! Actually aku rindu moment moment time sekolah. Ni dah tahap kronik punya sakit. Tadi kemain sakan lagi aku borak dengan bos aku benda-benda yang aku tak bole lupa sambil makan kuaci. HAHAHA.


Aku dulu time sekolah, nama je PRS tapi perangai masyaAllah !! Ada yang cakap aku ni Penjahanam Rakan Sebaya instead of Pembimbing rakan sebaya. Sangat laa kurang ajar. Ye ke diorang ni?? Auta lebih ke fakta?? Cer citer la sikit kan.



Aku dulu kat sekolah memang aktif. Semua benda kalau bole nak masuk kan, publisiti betol, huh! Moment paling aku tak bole lupa time of course laa KADET POLIS aku tuu. 

Bangga la tu. >.< Serious muka aku macam anak orang Iban. HAHAHA. time ni for the first time join competition peringkat negeri and kitorang sapu semua part yang ada. The best moment ever dalam hidup aku.

If nak cite benda yang aku tak bole lupa if kat hostel pulak memang banyak la. Percaya atau tidak masa aku form 5 TAK PERNAH sekali pun tidur sorang. Hahaha. masa form 4 kan tak bole tido dua-dua ni, nanti senior marah so kena tidor sendiri sendiri. Nampak apa-apa pukul 3 4 pagi tanggung sendiri. Serrrrr. Sangat la choii kan. hahaha.


Tapi kat sekolah teknik aku kurang buat benda yang bole mencemarkan imej, maybe sebab gampang (gila kuasa) sangat semua benda pun nak masuk, so kekurangan masa disitu untuk buat benda jahat, tapi tetap ada. mwahahaha.

Cuma masa kat sekolah Puteri Wilayah (PW) aku nakal banyak sikit. Sekolah PUTERI koo. so not mee. ni mak aku la, sebok suruh masuk sini katenye siapa masuk sekolah tu bole jadi pandai, hak alahhhh. Cite nak letup letup je kan mama ni. 

Masa aku sekolah kat PW, ingat lagi time tu form 2, matematik dapat 0% bole gelak sakan kau. Mental agaknya aku time tu. Siap tanya kau kau dapat bape? aku kosong dowhh. HAHAHAHA. Serious macam apa je, then kan nanti kite kena bawak report card balik untuk parents sign, yang ini sekali je aku tak bagi mak ayah aku. Kau nak kena ketuk pakai senduk sila la minta sign mereka tu. disebabkan aku taknak rasa senduk tu, aku tiru sebijik signature mak aku macam previous punya. HAHAHA. jangan bagi tau mak aku tau, dia tatau sampai sekarang, shhhh !! kite kite jee ok ;)

Tibe la pulak masa aku Form 5. time ni kat sekolah teknik la. Cikgu matematik selalu cakap siapa tak dapat A dia bodoh. Serious !! mulut memang best gila, sentap terus masuk ke dada tapi dia buat macam tu macam nak cabar kau la. So that kau lagi gigih berusaha, katenye. Hari ni bagi 3 set soalan exam, esok hantar. memang tak cukup tangan laa kau nak buat. Tapi masa SPM, alhamdulillah, cikgu tak bole panggil kita bodo sebab kita dapat A,bwekkk!! (motif???!!)

Aku malas nak cite bebanyak. Kang tetiba jadi splohh entry pulak. So layankan gambo je laa ye. Ni pun ambik dari facebook sajoo.


My babe, still ber-darling darling until now ♥



Trip to MMU Cyberjaya. Vangga habis la tu dapat bergambo depan signature Bill Gates :P




Moment yang paling dirindui. :') ehh jap. spot me!! siapa jumpa aku belanja kuaci :D



Time ni form 5 takde, semua balik kampung. Tinggal kite kite je, tu yang berani bukak handsocks tuuu.


Jamuan asrama yang cukup GAH !!! 
EH????? hahaha. tetibe sesat. Ok la, ambik hati. ni pun rindu jugak :P

Baru aku perasan gambar masa form 1 till form 3 sume dalam album. Sorry to my babes time kat sekolah PW, kang cakap aku tak sayang diorang pulak sebab gambo dia takde. Ada je, aku letak dalam album, takde dalam lappy. Takpe, takde kat sini tapi kat hati always ok.?? I u :)






No comments: