Wednesday, March 2, 2011

Sebenarnya umur aku 23 tahun. Terima Kasih :)


Hari ni memang macam biasa la, was an exhausted day ever. Every tuesday and thursday is a sucks day. ahaa ! So pagi tadi aku gagahkan jugak pergi class even rasa ngantuk gila. Nak buat macam mana, before this macam dah banyak je aku ponteng class, so lagi 2 bulan je nak final ni, sila jadi best student jap. @.@


Tengah aku buat tutorial dalam class, ada mesej masuk. Agak pelik, pepagi buta siapa pulak nak text aku ni. Tengok-tengok number college, aku dalam hati dah cakap jangan la "class cancel", sekali betul ok. Terus macam aku rasa nak pergi gegar college tu. Apa masalah lecturer semua ni??? Selalu sangat cancel class?? cirit ke apa??


After class pukul 11.30 tu terus pergi ke library nak cari sikit sources untuk assignment sebab dekat rumah line connection macam cik-bais. Bukan blinking aje, tapi LANGSUNG takde. Tension, fed up semua ada. Baru feeling nak tunjuk dekat semua orang even aku kerja but still ada motivation untuk study. Wahh gitu kan. Tapi terus takde semangat bila tengok line connection takde. Fineee..


Then after dah check itu ini, pergi Mcd lunch dengan Rathi sambil discuss assignment tu sikit then balik. Hajat ingat nak pegi tempat keje bole ambik cek then bank in terus, boleh aku dapat duit awal tapi sebab panas melampau, tak kuasa aku nak berjalan laa. Baik balik tidur lagi best. Tapi dah balik rumah macam rasa seram je nak tidur sebab aku sorang je kat rumah. Looser tak, padahal time tu pukul 3 petang. Apakah ??


So aku tengok tv je even mata dah stim gila minta tidur tapi tahan sampai mak aku balik pukul 4. After mak aku balik, aku makan then terus baring golek-golek konon nak tidur la. Rasakan kau, mata fresh gila. Penat aku pusing kiri, pusing kanan. Arghh !! Tension, tak boleh tidur dah. So aku bangun sambil tu aku tengok keliling rumah. Nak buat apa ni. Line internet takda. Nak study memang tak laa petang-petang macam ni. Then baru aku teringat dah lama tak facial. Then aku prepare barang-brang nak facial, facial sakan kau, siap dengan boiling water bagai. HAHAHA. 


After aku dah habis facial dalam pukul 7 macam tu akak aku balik muka memang macam dah separuh mati dah aku tengok. Ape ke hal nya dengan dia ni, rupanya dia cakap penat. Banyak keje nak kena buat kat office blablabla. Then cakap nak orang urut dia apa la. Then aku cakap, pegi la carrefour, masuk duit RM10 kau duduk la kat kerusi urut rest and go tu sampai lebam. Dia taknak sebab yang sakitnya kepala, so dia minta aku teman dia pegi jusco untuk pegi bali massage. 


Aku memang macam malas gila sebab baru nak enjoy duduk rumah seharian kan, so tape la, teman kan aje. Then sampai sana tengok-tengok ada saloon betul-betul sebelah bali massage tu. Memang baik punya pot ni, aku pun memang dah naik rimas dah dengan rambut since aku memang dah lama gila tak jejak saloon. So tadi pegi la buat.


Ramainya orang lelaki... then aku ada nampak private room, terus request nak cut hair dekat dalam tu boleh tak. Dia kata ok je. Weeee. sukaa. 



Aku malas nak edit. See aku pegi pun muka tak pakai apa, nama pun baru lepas facial so kesah apa kan. hehehe. Ni kat dalam private room dia tu la while waiting orang yang nak cut rambut aku.


Then masuk la sorang cina pompuan ni, nak shampoo dulu rambut aku. Before tu dia tanya nak buar scrub tak, tambah RM3 je. Ok la, fine 3ringgit je pun. Dia shampoo sental macam apa aje aku rasa, pedih ok. Dah tu habis buih shampoo semua masuk dalam baju aku, dengan kuku dia tajam. Gila kuat menyental, dia ingat kepala aku ni bontot kuali agaknya. Then dia cakap rambut aku macam dah rosak kat bawah-bawah tu, alang2 nak try buat treatment tak, ada promotion. Aku pun macam dah lama gila tak ke saloon kan, tape la sekali jalan. Buat la treatment.


Dah habis bilas rambut, datang pulak budak cina lelaki. Yang ni orang nak cut rambut aku. Tanya nak rambut macam mana blablablabla. Sambil cut rambut tu dia tanya aku

Guy : U umur berapa ? study lagi or dah kerja
Aku : both pun i buat. study lagi tapi ada buat part time. umur haa? err this year 20 woo (sambil senyum-senyum sebab rasa geli cakap aku 20 @.@)
Guy : Haa?? Really u 20?? (part ni dia mmg macam tekejut gila)
Aku : (?????) Yup, this year 20. why ?  nampak tua eyh?
Guy : no no no. bukan. muka u haa, talak nampak macam 20 pun
Aku : ya la, means tua la kan?
Guy : no. how to say haa (sambil fikir gila jauh). muka macam u tak nampak macam 20 la. nampak macam, how to say that haa. haishh! muka u nampak macam 23 24 macam tu la.


WHAT THE HELL????? Agak la sikit dherr. Nak kelentong aku pun. Terus sentap ok ! Terus aku ambik magazine tak cakap langsung dengan dia. Benci la !!!



Hai... umur auntie baru 23 tahun 8)

p.s aku menyesal gila spent duit dekat saloon ni. dah la buat aku sentap. then service tak best. tatau la maybe sebab dah nak tutup ke apa. tapi memang tak best. keje macam tak ikhlas. best lagi saloon yang biasa pegi dekat ampang point tu even "akak" yang buat tau. Benci !! T.T





1 comment:

sweetcardigan said...

hye..jom join cntest ni..
http://sweetcardigan20.blogspot.com/2011/02/cardigan-free-utk-contest-pose-dengan.html