Wednesday, February 2, 2011

Tas tangan itu aku punya !


Hahh. hahhh. Yang mana satu kau punya, cepat laa ambik. bagi dekat aweks kau. mak kau, makcik kau dan tak lupa jugak nenek kau yang kat kampung. Boleh pilih ikut kesesuaian umur, tapi cop warna oren tu untuk nenek kau. kelassssss gitu you ! ngahaha


Ok, ni bukan aku nak bagi gift dekat lucky reader ke apa. No no no. Aku kan kedekut, tunggu la duit nuffnang tu cukup dulu. Ni contest by Reebonz. Ye ye. takyah cakap bisik bisik yang aku asyik masuk contest. Well, aku kan suka, adakukesah ?? 


Ok, enough cakap pasal aku, now let's talk about this contest. Since handbag dia pun yang up-to-date yaww ! Kau hadoo?? Aku kalau nak beli salah satu beg tu, after beli aku kena puasa 5 bulan. Lagi bertambah selimmm aku kang kan. Wuuuu..



Korang bole baca details dekat sini, kelik lah untuk tumbesaran yang hebat !


Contest ni kau boleh buat satu hingga tiga spring outfit ikut taste kau dengan menggunakan salah satu beg dekat atas sekali tu. Kau pilih satu and kau mix and match outfit kau yang sesuai dengan handbag tu.


Macam aku, aku pilih beg Marc by Marc Jacobs. Yang warna biru hujug sekali tu. Sebab warna dia macam ceria ! Ngeh ngeh ngeh. And aku buat 2 spring outfit and both this is my favourite style ever yang tak pernah pernah try lagi. T.T Jom kita terjahhh.

Ok, untuk yang ni is more to casual. And aku pernah tengok ramai orang dressing macam ni, seriously cantik. Untuk pants, aku pilih wide leg jeans. Sangat style kan. Then untuk baju dia kalau pakai silk long sleeve lagi cantik. Nampak elok je terletak dekat badan. Ray ban untuk menampakkan si pemakai berkeyakinan tinggi sambil bizi dengan urusan iphone kesayangan. Pasangan dua sejoli, heels dan juga handbag Marc by Marc Jacobs yang boleh buat makcik makcik sekalian jealous dengan kau. Heh!





Oleh kerana aku ni seorang muslimah yang tak seberapa nak muslimah. O.o  So kena la try outfit untuk diri sendiri. Betul???? 


Here we go, aku memang cari maxi skirt tapi sampai sekarang tak jumpa-jumpa lagi, Kau tau la badan aku macam mana kan, agak-agak kat kedai jual papan ada tak?? Ok, untuk style muslimah ni aku gunakan maxi skirt yang mana menjadi kegilaan ramai sekarang ni. Pakai dengan top yang takde lengan and also cardigan. Cardigan tu kalau tak button lagi nampak cantik. :) Lilit shawl dekat kepala yang ala ala Burberry tu. Bangle sebagai hiasan dan pilih Kenzo sebab sebagai muslimah perfume tak boleh pakai terlalu kuat, nanti buat abang abang tergoda so pakai Kenzo soft sikit. Then heels ala Cinderella dan juga si baby pujaan hati Marc by Marc Jacobs biru tu.


So korang macam mana?? Beg mana yang korang pilih and spring outfit macam mana yang taste korang?? Nak tau lebih details korang datang la link ni Reebonz. Chek it out !


Overall Best Spring Outfit : Additional SGD 500 cash and 500 Reebonz credit
Reebonz Facebook Friends Favourite Spring Outfit : Additional SGD 250 cash and 250 Reebonz credit



1 comment:

siti soleha said...

JOM JOIN ^_^
http://dresskami.blogspot.com/2011/02/contest-bergaya-dengan-dress.html