Monday, January 31, 2011

Perjanjian si susu? O.o



Susu ? aiyerr! Benda ni paling aku susah nak telan. Kembang je tekak ni kalau minum susu. @.@ Pernah member aku cakap minum susu bole gain weight. Gagah pergi beli Dutch Lady warna biru punya kotak tu (aku lupa la nama), pergh! pejam mata aku minum, sekali teguk je terus aku luahkan balik. Hijau muka! ok tu tipu. Maybe aku tak boleh terima susu ni sebab dulu aku putus nenen dengan mak aku masa tadika kowt. Pffftt!!


Ok dah dah dah. Ni bukan nak cerita tahun bila aku putus dotdotdot dengan mak aku, tapi ni nak cerita pasal satu iklan ni. Kalau kau perasan laa ada nama iklan MILKADEAL yang asyik pop up je dalam blog, tak kisah la siapa pun. Aku blogwalking tadi, asyik asyik iklan tu. asyik asyik iklan tu. apa yang best sangat ntah? cecite cecite.


Memula tu memang la aku malas nak kepoh kan. Sebab terang-terang aku nampak perkataan MILK tambah plak logo dia ada gambar susu dalam botol tu. aiyerrr. so memang tak la aku nak click kan. Tapi tadi aku macam " haiseh! banyak sangat blog yang aku masuk dok promote benda ni, ape benda ni?". After aku click masuk sini, masuk sana, baru aku faham. OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO


Ni bukan iklan susu. ngeh ngeh ngeh. Cuma dia guna perkataan milk tu nak membayangkan something yang betul-betul O.O . Macam dorang cakap la,  At MilkADeal, we only bring you deals worth ‘milking’ and one that we know people would go MAD about.


Haaa! giteww leww. Ni website yang buat macam, macam apa eyh? lelong. boleh kira ke? Lebih kurang laa. Ok ok. dia macam ni. Website ni dia collabarate dengan beberapa kedai makan ke, kedai futsal ke, salon ke etc etc, then dia akan bagi kau diskaun. Tadi aku review, up to 50++% jugak la. 


Tapi dia bukan bagi diskaun and advertise benda tu tunggu 1Malaysia dah beli, baru tukar ke benda lain. No no no, even kita digalakkan bekerjasama sebagai 1Malaysia, tapi dalam hal ni siapa cepat dia dapat. First come, first serve. Kat dalam MilkADeal ni, dia akan bagi certain time untuk kau beli. And dia ada countdown time dekat tepi tu untuk kau tengok boleh beli lagi ke tak.


kelik la untuk tumbesaran yang hebat !


Ni contoh macam benda yang tengah ada deal sekarang ni. Korang bole click "BUY" yang warna merah segabak alam tu untuk beli. Macam sekarang ni deal pasal Indochie Restaurant dekat Jalan Ampang. Dia buat deal, korang boleh dapat makanan dengan minuman cuma RM30 yang mana harga biasa dia RM65. And tak payah nak ligat keluarkan handphone or kalkulator kau untuk calculate berapa diskaun. Tu haa! dekat bawah buy tu dia dah siap calculate kan dan jugak time yang tinggal untuk kau beli.


 And aku ada review jugak benda yang pernah diorang buat deal. Ada pasal futsal court dekat Taman Megah, RM70 per hour instead of RM110 biasanya. And ada banyak lagi la, saloon pun ada jugak tapi so far banyak pasal makanan. nom nom nom. Tapi yang tu semua time dia dah 0 hour 0 minute 0 second. Ngahahaha. Dah over.


MilkADeal ni baru lagi, so tak banyak lagi benda yang ada. Baru launch on 1st January hari tu and follower dekat FB pun baru berapa je. Tapi nanti maybe lama-lama banyak la tu, ni pun aku tengok ramai je yang beli.


Now yang ada deal pasal restauran yang aku cakap tadi, dengan lagi satu kedai makan jugak. Sekarang aku tengah fikir. nak ke tak, nak ke tak beli yang restaurant dekat jalan ampang tu. Takut akak aku pulak tak free. Tape, ape-ape hal korang bole tengok dekat link dia MilkADeal


No comments: