Saturday, November 20, 2010

Menanam tebu di bieber... :))


Hahahaha. tersedak tercekik si baby face tuh haa. hahaha. Aku nak cerita sikit ni haa. Aku tatau la menatang apa dok gigit bibir aku ni. Nak kata jerawat tatau laa. Dia macam timbul-timbul then gatai then merah. So orang tengok orang kata jerawat.


So aku pun consider as jerawat laa. Semalam tengah sedap melantak ayam penyet, sambal tau la pedas macam mana kan, elok je aku gigit bibir aku. Lupa..!!! dah tak timbul, dia pun dah penyet. hoihh.! lagi sakiy gilaa. gatal. aku rasa nak garu je macam gila.. Grrrr. =.='


Tapa laa. garu sikit-sikit dengan cara macam gigit dia, kadang tu terkuat, memang terangkat habiss laa. huhuhu. Then semalam masa dalam train leher macam gatal. Sekali garu kan. Mak aihhh. Apa benda la pulak yang timbul ni..


Ada dua biji kecik macam timbul dekat leher. Aku punya la paranoid. Sebab takut thyroid weyhh. Akak ipar aku dah operation dah. Gilaa scary. Dia macam orang patah tengkuk je lepas operation tu. Tak boleh gerak kepala sangat. Sooo scary weyhh..


So aku google tengok macam mana rupa thyroid ni. Luckly tempat thyroid and tempat yang aku kena tu tak sama. Tapi..... takut jugak. huhuhu. T.T Apa benda sebernya eyhh? Aku tak susah nak bernafas, makan pun ok je tak sakit. Tapi... bila kau nak rasa biji tu, tekan-tekan. sakit laa. huwaa !! Takut laaa. Nak kena pergi clinic la check, or ni just sebab aku kurang minum air or cuaca yang tak menentu ? Biar Tuan Dr yang tentukan...


Thursday, November 18, 2010

Dia datang... jeng jeng jeng.


Hahahaha. Finally, penantian ku berakhir. Due to contest yang aku join hari tu, u can click here if korang dah lupa. Ok la just runner up winner, better than nothing. Hahaha.


And just now check mailbox, dah dapat RM500 voucher yang dia cakap tu. I can spent at The Tangs Pavilion. Woww !! It's Year End Sales now. Hahaha., Boleh shopping banyak-banyak.


Thanx a lots to Nuffnang and also Maxis for choosing me as one of the winner. Heeee.


Tangs, wait for me okeyhh.. ;)

Hoihhh ! Sedapp nyaa..!


Renggang-renggang kan jari supaya bole menaip dengan kelajuan 180km/hour sebab terlalu banyak ceritera nak dikongsi. Macam biasa, sekali dapat on9 memang rasa masa yang ada macam tak cukup. Rasa macam, eyh eyh eyh, kenapa masa jalan laju sangat ni, slow la sikit. kan ???


First thing aku nak cerita. Hari sabtu hari tu makan *** dengan mega. Spicy tak ada, digantikan dengan apa crunch entah aku tak ingat. Try laa yang tu, tamau la makan original, macam budak kecik je kan. So makan yang crunch tu, spicy crunchy kowt tak silap aku. Boleh la sedap dia, but I prefer with spicy biasa sebab spicy crunch ni macam banyak sangat je dia punya rempah.


Order dinner plate, add on ala carte chicken rice and soup. Ni kes sesak nafas bila dah pertengahan bulan so buat cara sharing-is-caring. Hahaha. Aku makan 2 ketul ayam and nasi with soup tu sikit je sebab mega habiskan banyak.


Perut aku happy sebab kenyang. Sampai ke malam kenyang dia. Hohh, bahagia nyaa kan. So malam tu after aku habis on call pukul 2, terus nak tido. Before that aku memang ada rasa perut macam angin-angin aje kan. Ingat tak ada apa. Aku tengok calender, owh visitor sudah dekat. Mungkin penangannya.


Tapi..................... Jam dah pukul 3, aku tak tahan. aku berlari ke toilet..



Ya Allahh. Aku rasa sakit dia macam nak beranak. Tapi lupa nak tanya mama macam tu ke rasa masa nak keluarkan aku. Sumpah.. sakit dia, sampai ke hati kau rasa. Rasakan dinding-dinding tu aku pegang. Tapi dinding flat aje, macam mana nak pegang??? Tumbuk pulak, still sakit tahap melampau !!!



Aku tengok tapak tangan aku putih, macam tak ada darah, mata aku dah start berpinar. Banyak nye air keluar dari badan, tuhan je tau betapa perit nya aku. Bila rasa dah ok, aku masuk tidur balik, tapi sejuk sampai ke tulang rasa. Dan aku semakin yakin ni mesti penangan si visitor.


Esok pagi-pagi pergi TM point untuk settle kan hal streamyx yang menyusahkan hidup aku tu. Before pergi train singgah beli buah dekat stall depan college. Suddenly aku rasa badan aku goyang-goyang ke kanan ke kiri. Aku rasa macam gelap-gelap. Auntie tu tanya ok ke tak, aku kuat kan diri jugak, kang pengsan dekat situ siapa pulak nak angkat.


Terus naik train. Hajat di hati nak cepat-cepat sampai tempat kerja. Perjalanan semakin perit, dah sampai Bukit Bintang, aku tambah kelajuan kaki aku even aku tau aku dah tak ada tenaga. Niat nak beli makanan untuk lunch pun aku cancel, dah tak larat jaahh.. Dalam hati aku istighfar je, kenapa ni. Apa tak kena ni. Teruk nye penangan si visitor kali ni.


Sampai Fahrenheit aku dah tak tahan, lari pergi toilet dia. Menggigil bukak pintu toilet. Rasakan..!! Sekali lagi macam malam tadi tapi tambah lagi 50% sakit daripada malam tu. Lebih kurang setengah jam jugak aku habiskan masa dekat situ. Call supervisor, dia pun panik. Huwaaa !! Help me mummy !!!


Even aku melalak pun, orang takkan bole tolong sakit aku kan? So dah agak-agak diri aku stable and bole continue jalan, aku sambung perjalanan. Before keluar toilet sempat tengok muka, mak aih ! Pucat nya.. Sampai tempat kerja, supervisor aku pun panik tengok muka aku pucat. Aku rasa nak mati aje time tu, tak de tenaga. So decide balik awal je hari tu, half day je kerja.


Balik rumah golek golek atas katil, tak bole tidur, aku turun tengok tv. Aku nampak mega tidur dalam comforter, macam orang demam. After dia bangun aku tanya kenapa. rupa-rupanya dia pun kena macam aku jugak. Tapi dia kena pukul 10 pagi dekat office, and sekali je dia kena.


So... ni bukan la penangan si visitor, tapi penangan makanan yang kiotang makan tu lah. Sharing is caring kan, yes kami memang caring. sakit macam nak mati pun sama-sama rasa tapi aku laa yang lebih sebab aku kan makan ayam tuh 2 ketul. Huwaaa.!!


Aku bukan nak cakap benda tu bole buat orang sakit perut la. Maybe la perut kitorang ni tak boleh nak terima sebab campur banyak sangat rempah. Tapi orang lain makan elok je, tetap penuh jugak tempat tuh. Heeee..




Monday, November 8, 2010

Runner up winner ? >.< v


As what all my stalkers knew, aku ada join nuffnang punya contest. It's about Malaysia International Fashion Week (MIFW) yang berlangsung selama 6 hari dekat centre court Pavilion. This is my first time experience. I mean both, join the contest and get chance to see the fashion show even from far. TSK !


Tapi aku memang tak tipu. Stage dia sangat menarik, cantik sangat. And dekat main entrance diorang letak poster-poster artis malaysia and aku rasa gambar ru semua shoot memang special untuk MIFW ni kowt. Memang tak nampak macam artis Malaysia weyh. hahaha. And the best part is, our Prime Minister pun terlibat, picture dia memang sporting habehh la. hahaha. Tun Mahathir pun ada jugak picture dia.


Aku join contest ni saja-saja je. Ohh btw, MIFW ni organised by maxis. And ini yang ke-8 dia buat dekat Malaysia. Aku join sebab nak dapat masuk dalam area tu je since dia cover dengan curtain gila gabak kan. Huhuhu. Then tak diduga, aku salah sorang runner up winner. Weeee, tikijut mak ok. Hahaha.


Aku dapat voucher RM500 from maxis tapi tak sure lagi bole spent dekat mana, hope dapat spent dekat pavilion, I want the topshop handbag !!! T.T Berkenan di hati tapi terpaksa berjimat laa. huwarghh !!


Aku tak dapat ticket untuk join diorang masa malam kemuncak tu sebab 2 passes tu untuk grand prixe winner sahaja but still aku dapat pass ok. 3 pairs of passes untuk tengok 3 sesi fashion show tapi alangkah patah hati bila clash dengan wedding yang terpaksa attend. Sebab relative dekat punya wedding. T.T


Tapi tape, nanti tahun depan aku try lagi and pastikan dapat grand prize. HAHAHA. tinggi sangat angan-angan. Heee. U can check my contest entry here .

Thank u to nuffnang and maxis. ♥



Wednesday, November 3, 2010

Paris Hilton lagi ??? @.@


Harus lah kan. nama pun staff Paris Hilton. Muahaha. Ok, kali ni korang korang dan korang MESTI datang ok ??? Kali ni announcement untuk Paris Hilton Members' Day pulak.





Nampak tak ? If tak nampak aku kasi clear kat korang ok.

  • Additional Discount
  • Sales Up to 60%
  • Early Bird Special - FREE Paris Hilton Beauty Case
and akan ada jugak STAR BUY which means, barang yang dijual pada harga RM99 TO RM199 . Biasanya STAR BUY ni tak jual dekat mana-mana counter Paris Hilton.

And kali ni Members' Day akan diadakan dekat Paris Hilton Boutique, 1st Floor, One Utama New Wing.

CUTE Cup Cake for everyone!! Come to join us and Look out the STAR PRODUCT and Grab it before it Gone!!

BETTER YOU COME BEFORE YOU FEEL REGRET. ;)