Friday, May 14, 2010

SCARY NIGHTMARE.!!



Hyehh stalkers! since it's a long time I did'nt update my storie morie due to exam fever of course. And thanx GOD cause I can do it in previous papers. Hope for a better result in this sem. Now just left 2 papers which will end by this sunday. The last paper will end at 8 pm. Such a pretty experience is it? =.='

Ok, malam tadi aku ada mimpi buruk yang sangat-sangat menakutkan. First around 4 o'clock macam tu and aku terjaga dalam pukul 5am. But aku tak ingat aku mimpi pasal ape and I'm swear.! sangat-sangat lah menakutkan. And second nightmare is on afternoon. Around 11 macam tu.

Pagi tadi memang aku dah bangun pukul 9am, then aku turun bawah. Tengok rumah sunyi sepi takde orang and tu perkara biasa la kan. Then aku ambik remote, on TV then baring atas sofa yang 3 tu. Then tengok-tengok TV maybe aku terlelap. Bukan maybe tapi MEMANG aku terlelap. And aku tak sure time aku terlelap tu pukul berapa.

Cerita dia bermula dengan aku and family pergi vacation dekat satu tempat yang sangat jauh daripada tempat kitorang. Ni kira memang family besar la yang follow, siap dengan sedara mara semua ada. Then bila sampai dekat tempat tu, kitorang stay dekat satu hotel yang agak buruk dan uzur. Imagine lift die macam dalam cerita Titanic tu. Yang ada besi if nak masuk tu.

Then suddenly, one of my family members sakit, so semua orang kena balik accept aku. Aku kena tinggal sorang-sorang dekat tempat tu which is memang aku takde sesiapa dekat sana. And tempat tu sangat lah jauh daripada tempat kitorang stay. Motif aku kena stay maybe ada urusan yang nak diselesaikan. FINE. Then after family aku balik,aku rasa aku tak sedap badan, aku flu.

Aku pergi ke lobby hotel untuk minta ubat if ada. And lobby hotel dia bukan lah under 1 building dengan hotel dia. Lobby die seberang jalan daripad hotel. So aku pergi lobby and receptionist girl tu bagi aku panadol. Tapi dia tak pass dekat tangan aku, dia just letak atas meja receptionist tu je. And aku pun time tu memang tak larat nak bangun. So, aku raba-raba je pakai tangan and aku dapat ubat tu. Aku tak makan lagi, aku pegang and aku nak balik bilik, so after makan ubat boleh rest terus.

Then masa aku naik lift tu, aku confuse bilik aku which floor. So aku main tekan je tingkat 6 padahal bilik aku tingkat 7, bila sampai dekat tingkat 6, takde bilik tapi rumah-rumah orang and kawasan dia sangatlah riuh. Aku dah start blurr dekat situ, kenapa dalam hotel ada rumah-rumah pulak ni? Then aku masuk balik dalam lift, then ada 2 orang auntie follow. Aku nak naik tapi lift tu arah dia turun ke bawah.

So fine, aku just follow je la sebab malas nak tunggu dekat atas tu. Bila lift dah sampai dekat bawah, aku tak keluar sebab aku kan nak naik balik. So, bila auntie 2 orang tadi keluar, ada sorang lelaki cina berbadan besar masuk dalam lift. Tapi masa dia baru masuk tu aku perasan dia sorokkan pisau dalam baju dia. Ni bukan pisau untuk potong buah ke apa. Tapi ni pisau rainbow
*aku taktau eja tapi janji korang paham sudah. Haaa ! kau imagine pisau yang untuk bunuh orang tu. Kecut perut aku so aku pun keluar jugak,tak jadi stay dalam lift tu.

Konon tengah tunggu lift tu turun balik la nak naik kan. Tapi dalam fikiran aku dah tak tenteram sebab aku sorang-sorang je dekat sini. Family semua takde, how if orang jahat kopak bilik aku? So aku tak jadi tunggu lift tu. Aku macam nak keluar la dari situ tapi taktau nak pergi mana. Nak balik pulak time tu dah malam. Tengah aku berfikir-fikir tu, bangunan hotel aku dah kecoh ada kes pembunuhan. Then lelaki yang aku terserempak dekat lift tadi lalu sebelah aku sambil die keluarkan baju die sebab before tu die pakai kemas sangat.

So aku jadi makin takut, aku buntu. Aku taktau nak lari dekat mana. Takkan nak stay dekat situ kan. Then tiba-tiba aku nampak classmate aku, Jeanne, dengan family die. Maybe vacation jugak, so aku lari dekat dia and aku cakap nak follow dia. Tapi belum sempat aku cakap, Jeanne dah lari tinggalkan aku. So aku kembali buntu. Then bila aku tengok keadaan sekeliling, kawasan tu macam dekat dengan area rumah Fra and maybe bole stay dengan dia.
*tak pernah sampai sana tapi macam mana tau dekat dengan are a rumah Fra?

So aku pun call fra tanya dia ada mana. Tapi bila aku tanya dia, dia jawab main-main padahal aku time tu tengah kecut perut, buntu, semua ada. Then, ada satu pokok ni besar sangat. Dekat atas dia tu ada wire-wire banyak. penuh dengan wire. And ni bukan stok wire kecik-kecik tapi mak kepada datuk wire. Sikit punya besar. Wire-wire ni berlilit-lilit dekat atas pokok tu then tiba-tiba dengar bunyi macam api merecik-recik. Tapi tak nampak api. Tiba-tiba wire tu meletup, api besar keluar. Wahh..! lagi la aku scary kan. Tadi tengah on call dengan Fra terus end macam tu je.

Aku lari balik dekat hotel kononnya nak selamatkan barang-barang la. Then bila aku masuk entrance hotel tu, ada sorang budak perempuan yang umur around 5 6 tahun macam tu lari dekat aku. Dia peluk aku then cakap takut.

And tiba-tiba handphone aku bunyi ada orang call. Aku tersedar daripada tidur dan jawab call tu even tengah bluurr blurr lagi. And after dah habis call tu, aku macam main teka-teki dengan diri sendiri. Apa maksud mimpi tu? Memang aku tengah dihantui perasaan buntu sekarang ni, buntu taktau nak buat keputusan nak sambung belajar dekat mana. Takkan ini sebagai petanda dan petunjuk?? Ya Allah, show me the right path...... aminnn



P/s : Ni cerita betul-betul, bukan aku reka =.='



3 comments:

enyheartsdiamond said...

babe! i pernah mimpi lemas.. kemudian diselamatkan oleh deringan telefon.. :D

lexthary dalova said...

hahahahha. blow me a kiss is it? haha. :P

amalchumel,HAHA. said...

link balek :))