Tuesday, May 4, 2010

Ohh. Ohh. Ohh

Ok, its exactly 1 am in time I'm writing this post.
Now on study mood and i feel like i want to swallow all the notes or just boiled it and hope it will lasting in my memories, I'll guarantee for A++++ . HAHAHA @.@
Even tengah buat revision pun, sambil-sambil tu tengah mencari kerja jugak.
Well, after final aku akan berehat-rehat goyang montot selama 4 bulan plus minus jugak la.
So, if tak cari kerja adalah satu kerugian yang amat besar.
Setakat ni aku dah pergi 1 interview dekat company abang aku.
Scicom (MSC) Bhd. Peluang yang menyinar-nyinar seperti keemasan dan mata aku pun dh jadi macam $.$ bila tengok gaji yang ditawarkan.
Ohh ye, siapa yang tengah cari kerja anda boleh walk-in interview di TA Tower *belakang klcc* dan naik ke tingkat 25.
Ok aku sangat baik, siapa yang dapat kerja tu 10% gaji kau sila masukkan dalam akaun aku. Terima Kasih, bersama kita mengenang budi antara satu sama lain. agagaga.

Dan rezeki tak berpihak kepada aku even dua kali dia call tapi still tak bagi jawapan.
Dia nak orang yang bole kerja untuk jangka masa yang lama. I mean siapa yang baru habis diploma or degree bolehlah cuba try test ke sana.
Tapi tak apa, rezeki still menunggu aku pada hari rabu ni 5th May aku ada lagi satu interview dekat KL Sentral. Wish me luck ok guys. ;)

Aku nekad if dapat kerja dengan gaji yang memang aku expect, so I'll treat my family for my first salary.
Berangan jauh gitu kan. Dalam kepala otak dah $$$ aje kan. AHAHA
Ok, please jangan patahkan semangat aku even exam belum start. Ngeehee.!
Aku ade beberapa plan if aku dah kerja nanti.
And for sure my first plan is nak simpan duit untuk study nanti.
Lagi banyak dapat simpan lagi bagus. Ye dok? :)

Tapi aku dah susun beberapa gadjet yang aku nak grap if aku dah kerja nanti.
I need a lots of shirts, pants and as well as shawl too.
If possible memang tak nak pakai tudung langsung.
Just nak pakai shawl je. Ringkas dan smart. I loike. :)
Tapi orang kata ada duit semua jalan kan?
So kita kena complete kan mission kita dulu.
Jawab exam dengan excellent-nya dan dapat kerja yang puas hati.

And kalau boleh aku nak tukar angin.
Tak nak kerja as retail assistant lagi, nak tukar angin kerja lain.
Aku mampu merancang, DIA tentukan. tapi memang nak sangat la tukar angin.
Since my baby boo w910i dah terkubur dalam muzium.
Aku hanya memakai PDA yang ada tourch light milik abang aku saja.
And I'm craving for a new baby.
Ada beberapa calon aku dah tengok. And aku ingat nak grab w705.
Tapi bila fikir balik. why not kita beli yang untuk long term terus je kan?
Ok, lagi sekali aku hanya mampu merancang, DIA tentukan.

Since aku fikir-fikir better beli terus untuk long term, so aku ingat nak grab SE Aino.
Harga memang bole muntah darah lagi sekarang ni.
Sebab nya dia launched tak sampai setahun pun lagi.
So tak apa, kita merancang, DIA tentukan..



Ok, this is what I'm looking for.
Dont u think this is damn cool ?
And this is NOT about aku nak jadi OKB ke ape. tapi this is one of the satisfaction jugak.
Daripada kau nak tukar phone beribu kali kan.

Im freaking bored sekarang ni bila pergi mana-mana without music.
Dulu baby boo tu ada earphone memang aku takkan bukak. Sampai budak-budak class pun fed up bila bercakap dengan aku.
now serious bosan gila bila tak ada music. no music is like no life.
And aku rasa nak ada satu mp3 player since Mp3 Sony Bean aku berjaya dijahanamkan oleh abang aku yang konon nak buat investigation. Thank you, i love u la bro.
If dia ganti baru aku bole consider lagi kan. Die ada tanya nak yang mana.
Bila dah tunjuk, senyap sepi sampai ke hari ni.
So aku plan nak beli 1 mp3 by Sony jugak. Yes I'm Sony lover ♥

Yang ni harga bole consider lagi.
4Gb for RM200++. Aku tak ingat berapa.
So, this is what i plan. And kita tengok je la nanti hasil dia macam mana.
Ada duit semua jalan. Plan itu penting. :)
Kan best kalau duit turun dari langit. ^^,